Goede Feng Shui zie je niet, maar je voelt het wel als je ergens binnenkomt!

Dat onze leef- en werkomgeving een grote invloed heeft op ons, herkent iedereen wel uit eigen ervaring. Zo voelt het ene huis, winkel, kantoor of restaurant goed aan en wekt het andere grote weerstand. Vaak ervaren we ruimtelijke (dis)harmonie in sterke mate zonder dat we kunnen uitleggen waarom.

Je omgeving kan je voeden en het kan je leeg halen.

Stel je het volgende maar eens voor: links zit een groep zwartkijkers, rechts een groep optimisten.
Met wie ga je in gesprek als je mag kiezen?
Precies …

De energie waarmee je jezelf omringt, bepaalt hoe jij je voelt. Dat is weer van invloed op hoe je omgaat met jezelf, je leven en je ambities. Waar de energie niet stroomt of negatief is, ervaar je stagnatie. In de buurt bij zwartkijkers loop je leeg en zo is het met woonhuizen, winkels en bedrijfsgebouwen ook: je kunt jezelf ermee verrijken of juist niet. Feng shui geeft energie.
 Het brengt balans, door de ruimten om je heen juist in te richten.

Ooit wel eens bij iemand op bezoek geweest waar u zich na enige tijd compleet uitgeput voelde? Een ruimte die daarentegen energetisch in balans is, heeft een prettige en aangename uitstraling. Zo’n ruimte geeft energie!

Feng Shui heeft invloed op je fysiek en algemeen welzijn.

Feng Shui is als het ware ‘acupunctuur’ van de woning: het lokaliseren en verwijderen van energieblokkades en het bevorderen van deze energiestroom (Qi). De energie van de omgeving (huis, werk) beïnvloedt de energie van de bewoners(s). Met Feng Shui is het mogelijk de energie zodanig te harmoniseren, zodat het welzijn van de bewoners verbeteren. 

Feng Shui steunt je in wat je doet.

Mensen zien harmonie, gezondheid en geluk in de privé-sfeer vaak als het allerbelangrijkste in hun leven. Als dit verstoord is of als er bijvoorbeeld problemen zijn met de carrière, relatie, familie, het inkomen, slaap- of gezondheidsproblemen, of als je het gevoel hebt dat je niet voldoende gesteund wordt in wat je doet, dan kan Feng Shui helpen.

Je huis is de spiegel van wie je bent. 

Mensen kiezen (onbewust) een bepaald huis voor een bepaalde reden. Elk huis heeft een bepaald thema, een bepaalde levensles die het wil meegeven aan de bewoners vooraleer je een stap verder kan in je leven. Met de intentie om een bepaald deel van je leven te veranderen, kan Feng Shui je ondersteunen.

“Je huis is je grotere lichaam…

Het groeit in de zon, slaapt in de stilte van de nacht en is niet zonder dromen….
Je zult je vleugels niet toevouwen om door een deur te gaan, noch je hoofd buigen zodat het niet tegen het plafond stoot, noch je adem inhouden uit angst dat de muren scheuren en instorten.”

Uit: ‘De Profeet’ – Kahlil Gibran

Wat is Feng Shui?

Lees verder

Wanneer?

Lees verder

Hoe werkt het?

Lees verder