Enkele Feng Shui en BaZi-tips

De maand oktober begint op 8 oktober en duurt tot 7 november. Deze maand is de maand van de Yang Water Hond in een jaar van de Yang Aarde Hond. Deze maand hebben we dus twee honden samen. Hiermee wordt de energie van 2018 verdubbeld. Voor sommigen kan het dus een ietwat meer uitdagende maand worden. Voor anderen een topmaand. Daarom deze extra blog over wat je kan verwachten van deze maand en vooral over wat je kan doen om er een goeie maand van te maken.

 

 

Yang Water en Yang Aarde 

Yang Water kan je je voorstellen als de zee en staat voor communicatie, gevoelens. Yang Aarde kan je je voorstellen als een rots en staat voor stabiliteit en vertrouwen.
Beiden hebben een enorme kracht. Een rots die stabiel en diep gegrond is, blijft staan wanneer de zee constant tegen de rots aanklotst. Een rots die minder stabiel is, brokkelt af en storten ineen. Deze maand zal dan ook kracht en intensiteit geven op alle vlakken van het leven. Ook op wereldvlak kunnen we meer aardbevingen en natuurrampen verwachten.

 

 

Yang Water Hond

Yang Water Dog (壬戌- Ren Xu) kan je ook voorstellen als een meer gevuld met zouten, metalen en radioactieve materialen. Leven is er onmogelijk. De Yang Water Hond is de vernietiger van oude dingen, het vernietigen van alles wat niet langer het doel dient. Voordat iets opnieuw kan floreren, moeten dingen worden opgeruimd en losgelaten. Concreet betekent dit dat alles wat stabiel en standvastig is, blijft (be)staan. Alles wat wankel en onstabiel is, zal afbrokkelen en ineenstorten om ruimte te maken voor iets nieuws. Ook alles wat onderdrukt is, komt naar boven. Alles wat niet klopt, elke vorm van stelen, valsspelen, bedriegen en verbergen – niet enkel op persoonlijk vlak, maar ook op werkvlak, in de politiek en op het wereldtoneel komt uit (het nieuws deze week rond het voetbalschandaal is hier een mooi voorbeeld van…).

Op persoonlijk vlak kan je voelen dat je wil gaan opruimen, weggooien wat je niet langer nodig hebt, meer je grenzen gaat aangeven en voor jezelf opkomen. Wat er veranderd of geëlimineerd moet worden, wordt in oktober wel duidelijk. De combinatie van Yang Aarde en Yang Water kan ook een shift veroorzaken in je manier van denken, je geloof systeem, je spirituele ontwikkeling en persoonlijke groei.

 

Voor wie kan oktober meer uitdagend worden? 

Heb je een goed jaar tot nu toe? Dan zal oktober zeker en vast ook een goede maand zijn voor jou! Was 2018 voor jou tot nu toe meer een uitdaging? Dan kan dit deze maand nog versterkt worden. De invloed van de maand oktober zal het meest voelbaar zijn voor iedereen die Draak, Haan, Geit of Os in zijn/haar geboortekaart heeft. Ook voor Daymasters Yang Water, Yang Metaal en Yang Aarde (Klik hier om je geboortekaart te berekenen – je Daymaster is het element bovenaan je geboortedag).

Heb je Draak in je kaart? Veranderingen en open staan voor nieuwe dingen in je leven zijn de sleutelwoorden. Ook kan je verborgen talenten ontdekken! Heb je het gevoel dat je al een tijdje stil zit of vast zit? Dan kan oktober de maand zijn tot verandering en doorbraak. Doe het rustiger aan deze maand en vermijd onnodige discussies – zeker op 15, 21, 27 oktober en 2 november.

Heb je Os of Geit in je kaart? Dan kan je onder druk gezet worden tegen je eigen wil in of met je rug tegen de muur worden gezet. Je kan ongewild in een situatie terecht komen en niet in staat zijn om iets te doen om jezelf te verdedigen als gevolg van je eigen onvoorzichtigheid.

 

Wat kan je doen om van oktober een goede maand te maken?

 • Vraag jezelf even af welke vlakken in je leven stabiel zijn en op welke vlakken je meer stabiliteit en balans wil en doe hier iets mee.
 • Voer veranderingen door daar waar je het wil. Bekijk wat je kan veranderen in je eigen leven, je werk, je relatie.
 • Kom uit je comfortzone.
 • Start met een dieet of een ander voedingspatroon. Een detoxkuur is ook ideaal om te doen deze maand!
 • Breng veranderingen aan in je huis (zeker als Draak – behalve in de sectoren die je hieronder leest),
 • Doe iets (minder leuk) wat al lang op je to-do-lijst staat maar wat je steeds uitstelt (zoals stoppen met roken, terug beginnen met sporten, vroeger opstaan, een vervelende klus klaren). Concreet, doe iets wat je anders niet doet en wat je al lang zegt dat je zal doen.
 • Reizen (zelfs gewoon een weekendje weg), je verplaatsen en bewegen is ook heel goed in oktober.
 • En gebruik de goede sectoren in je huis (deze ontdek je hieronder).

 

Wat zijn de goede sectoren in je huis of kantoor deze maand?

In Feng Shui gaat het hem o.a. over het gebruiken van de beste sectoren van je huis en kantoor. Wist je  door deze bewust te gebruiken, dat je al één derde meer flow krijgt in je leven? De kwaliteit van de sectoren wordt o.a. bepaald a.d.h.v. de Flying Stars (de Flying Stars kaart voor elke maand kan je terugvinden in de Lucky Calendar).

 

Goede sectoren deze maand zijn het zuiden en het oosten. Spendeer zoveel mogelijk tijd in deze sectoren in je huis en op kantoor indien mogelijk (om te slapen, te werken, om er meerdere uren per dag tijd doorbrengen of gebruik de deuren in deze sectoren).

 • Het zuiden is ideaal om te werken aan je bedrijf, om nieuwe ideeën uit te werken en om je aantrekkingskracht en zichtbaarheid te verhogen(niet alleen op werkvlak, maar ook op liefdesvlak). Het zuiden is ook goed om intensief te gebruiken wanneer je nieuwe zaken wil opstarten of wil promoten. Actief gebruik van het zuiden brengt extra opportuniteiten om weelde te genereren vnl. wanneer je Gua 9 bent (klik hier om jouw Gua- getal te berekenen).
 • Het oosten is deze maand een ideale plek om te studeren of om te schrijvenzoals blogs, boek, e-book, thesis, verslagen…. De sterkste dagen om in het oosten te zitten om te studeren of om een nieuwe studie te starten is op 17 oktober en 26 oktober. Heb je geen werktafel in deze ruimte staan? Neem dan je laptop en creëer een schrijf/studeerhoekje in het oosten van je huis of kantoor.Het oosten is deze maand de ideale sector om je waterpartij te plaatsen. Zeker wanneer je extra flow wil creëren in het promoten van je workshops en trainingen.
 • Vermijd het noorden, het zuidoosten en het zuidwesten zoveel mogelijk of houd ze rustig.
  • Actief gebruik van het Noorden kan wat meer issues geven op gezondsheidsvlak (ook voor wie Gua 1 is of Rat heeft in zijn geboortekaart).
  • Actief gebruik van het zuidoosten kan vertraging of meer tegenslag brengen. Heb je een waterpartij in het zuidoosten staan? Haal deze dan weg uit het zuidoosten en plaats deze in het oosten.
  • Actief gebruik van het zuidwesten kan meer argumenten en discussies geven.
  • Vermijd renovaties en grondwerken in deze drie sectoren zowel binnen als buiten je woning.

(Wil je makkelijk de sectoren op je grondplan tekenen? Gebruik dan deze template Lo Pan).

 

Mocht je het deze maand extra flow nodig hebben (ook als je Draak, Os en Geit in je kaart hebt):

 • Activeer de vier gouden punten van 2018 (heb je de update workshop Feng Shui en Bazi voor 2018 gevolgd, dan ken je deze punten. Activeer op positieve dagen. Kijk hiervoor in je Lucky Calendar).
 • Gebruik de Spirituele Feng Shui als extra kracht (als je hier kennis van hebt).
 • Gebruik zoveel mogelijk de beste plaatsen in je huis zoals hierboven beschreven.

 

 

Nieuw begin

In november krijgen we de naweeën van de maand oktober. Dan hebben we terug een herhaling van Water en Aarde samen, maar dan in de Yinne versie. Hoe meer veranderingen je doorvoert in oktober, hoe meer je opruimt, afwerkt en loslaat deze maand, hoe makkelijker de maand november zal zijn (zoals je al kon lezen in de vorige blog) en hoe meer je klaar bent voor een nieuwe start. Want in december starten we een geheel nieuwe cyclus, een nieuw begin! Joepie!

Ben je benieuwd naar de invloed van 2019 op jou? 

 • Wat je kan doen om er een goed jaar van te maken?
 • En wat de krachtplekken zijn in je huis om meer energie, focus, inspiratie en flow te hebben in 2019?

Volg dan de online workshop ‘Haal het maximum uit 2019!’  – Feng Shui en astrologietips voor 2019.

 

Ben je ondernemer? Wil je meer inspiratie, focus en flow in 2019? Volg dan de workshop ‘Maak van je werkplek een krachtplek in 2019Klik hier voor alle informatie.

 

Ik wens je alvast een super 2019 toe!

 

Warme groeten,
An

 

©Copyright An Sterken – Feng Shui and More – 12 oktober 2018