Het einde van 2018 is in zicht. 2019 nadert met rasse schreden. Ik krijg  de laatste tijd vaak de vraag van klanten en cursisten hoe 2019 zal zijn. Blijkbaar zijn er al velen benieuwd hoe volgend jaar zal zijn! Jij ook?

Ontdek in deze blog al een voorproefje van wat 2019 in petto heeft voor jou.

Yin Aarde Varken

2019 is het jaar van het Yin Aarde Varken. De energie van 2019 wordt voelbaar vanaf november 2018.

Net zoals in 2018 (het jaar van de Yang Aarde Hond), heeft 2019 redelijk wat Aarde. Anders dan in 2018, is dat in 2019 het Waterelement redelijk dominant is. Wat betekent dit nu concreet?

 

Modder…

Water staat o.a. voor communicatie en emoties. Yin Aarde staat o.a. voor stabiliteit, vertrouwen, eigenwaarde, voeden, creativiteit.

Mooie eigenschappen op zich. Maar wanneer je Aarde en Water samen brengt, krijg je modder, vertraging, moeilijkere communicatie en minder groei op economisch vlak. Het uiten van gevoelens en emoties zal voor sommigen moeilijker zijn.

Aarde en Water samen brengen ook meer verwarring. Vragen zoals ‘Wat is nu de juiste voeding voor mij.’, ‘Ik wil iets anders doen op werkvlak of in mijn leven, maar weet niet wat.’, ‘Wat is de juiste richting voor mij?’ zal je vaak horen in 2019.

De thema’s van 2018 – zoeken naar eigenwaarde, zelfvertrouwen, stabiliteit, uitstelgedrag, wantrouwen – zetten zich verder in 2019.

Tenzij…  

TENZIJ je met deze thema’s al aan de slag ging in 2018!!! Hoe meer je hiermee iets gedaan hebt, hoe relaxter 2019 voor jou zal zijn! 2019 wordt een jaar waarin je uitgenodigd wordt om anders te gaan denken over je leven, bepaalde waarden en normen over de boeg te gooien, om andere creatievere oplossingen te zoeken, om te innoveren.

 

Wat kan je nu al doen om van 2019 een goed jaar te maken?

2018 zit er nog niet op. Je hebt dus nog enkele maanden de tijd om dit (verder) aan te pakken!

Vnl. oktober en november zijn ideale maanden om deze thema’s aan te pakken of verder af te werken, om los te laten wat niet langer bij je hoort, om aan je eigenwaarde te werken, om meer vertrouwen en stabiliteit in je leven te brengen. Je kan de komende twee maanden ook in bepaalde situaties komen waarin je uitgenodigd wordt om hiermee (verder) aan de slag te gaan.

  • Ga even na voor jezelf wat je graag nog zou willen veranderingen of verbeteren: je huidig werk of je manier van werken, je relatie, op gezondheidsvlak, in je financiën of geldbeheer, je samenwerkingen, je manier van denken, de manier van dingen aanpakken en communiceren, enz.
  • Wat loopt er goed en waar is ruimte voor verbetering of verandering? Noteer dit even voor jezelf. Wat kan je eraan veranderen? Hoe zou je het graag hebben? Wat kan je eraan doen om het te verbeteren of te veranderen? Welke concrete stappen kan je nu al nemen?
  • Ga ook even na wat je wil gaan doen in 2019. Heb je grote plannen of dromen in 2019? Begin al met de voorbereidingen hiervoor. Plant nu al je zaadjes en focus je erop.

 

Pak deze zaken aan in oktober en november. Ga mee met de flow, doe de nodige veranderingen, zet de nodige stappen, onderneem de nodige acties, laat los wat niet langer bij je hoort (spullen, samenwerkingen, liefdesrelaties en vriendschappen die niet langer voedend zijn, je innerlijke demonen, slechte voedingsgewoontes, verslavingen, enz.). Hoe meer je dit doet in oktober en november, hoe makkelijker 2019 zal zijn!

Een verwittigd man/vrouw is er velen waard…

 

Wordt 2019 voor jou een gematigd, goed of een topjaar?   

De mate waarin 2019 invloed heeft op jou persoonlijk, hangt ook af van de elementen (Stems) en de dieren (Branches) die je in jouw eigen geboortekaart hebt staan. (Klik hier om jouw geboortekaart te downloaden).

Hieronder vind je een kort overzicht van de invloed van 2019 op de Branches (de dieren in jouw geboortekaart). Kijk hoeveel sterren er bij het dier in je geboortejaar, -maand, -dag en -uur staan. Hoe meer sterren je hebt, hoe meer opportuniteiten het jaar met zich meebrengt voor jou.

Wat heeft er nog invloed op jou?   

Panikeer niet wanneer je minder sterretjes hebt! De invloed van het jaar wordt niet enkel bepaald door de dieren in jouw geboortekaart. Maar ook door de andere elementen in je geboortekaart.

  • De andere elementen in je geboortekaart tonen WAT je kan doen om van 2019 een topjaar te maken. Waarop je je kan focussen en waar jouw opportuniteiten liggen om meer flow en balans te hebben in 2019.
  • Jouw eigen acties, je inspanningen, je manier van denken, je ingesteldheid hebben hier ook een grote invloed op.
  • Maar ook waar je woont en werkt hebben al een derde invloed op hoe jouw jaar wordt! Hoe meer je de positieve ruimtes in je woning Je huis en werkplek tonen welke ruimtes goed zijn om op te laden, tot rust te komen en waar je kan zitten en werken om meer energie, inspiratie en flow te hebben.

Haal zelf het maximum uit 2019!

  • Ben je benieuwd wat de invloed van 2019 is op jou?
  • Wat je kan doen om er een goed jaar van te maken?
  • En wat de krachtplekken in je huis zijn om meer energie, focus, inspiratie en flow te hebben in 2019?

Volg dan de online workshop ‘Haal het maximum uit 2019!’  – Feng Shui en astrologietips voor 2019.

 

Ben je ondernemer? Wil je meer inspiratie, focus en flow in 2019? Volg dan de workshop ‘Maak van je werkplek een krachtplek in 2019. Klik hier voor alle informatie.

 

Ik wens je alvast een super 2019 toe!

 

Warme groeten,

 

An

 

©Copyright An Sterken – Feng Shui and More – 4 oktober 2018