Welke plekken in je huis en kantoor kan je activeren voor meer geluk, flow en opportuniteiten? Ontdek het in deze blog.

Chinees Nieuwjaar

Drakenfeesten, grootse vuurwerken, overvloedige maaltijden, nu vrijdag 16 februari 2018 is het weer zover: de Chinezen vieren hun Chinees Nieuwjaar.

Dit feest staat ook gekend als het ‘Lente Festival’, de start van een nieuwe cyclus, een nieuw begin en start op de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende.

Met dit feest sluiten ze bewust het vorige jaar af en verwelkomen ze het nieuwe jaar met glans en glorie.

Hoe jij weelde kan aantrekken, hoe je dit feest kan vieren, wat je eet, welke kledij je aantrekt en wat je vooral NIET doet op deze dag, lees je in deze blog die ik al eerder publiceerde.

Of je met deze tips en taboes al dan niet rekening houdt, is natuurlijk een eigen keuze. Deze tradities hebben niets te maken met de klassieke Feng Shui, maar zijn wel leuk om te doen en zijn een reden om twee keer nieuwjaar te vieren!

Klassieke Feng Shui 

Wat wel te maken heeft met klassieke Feng Shui is het activeren van bepaalde ‘acupunctuurpunten’ in je woning en kantoor voor meer flow. Het activeren kan je doen op specifieke dagen waar de energie in bepaalde sectoren in je huis het sterkste zijn.

Wanneer activeren? 

16 februari is een goede ‘activatiedatum’ om de nieuwe jaarenergie extra wakker te maken en je meer flow te brengen in 2018.

 

Activeer op 16 febrauri de volgende energyboost punten in je huis of op kantoor:

 • ZW1-sector: om meer de juiste mensen aan te trekken die je verder helpen in je leven (mentor, coach, leraar, klusjesman, etc). (Activeer deze sector niet wanneer je Os of Haan in je geboortekaart hebt).
 • NO1: voor meer geluk en opportuniteiten in 2018. (Activeer deze sector niet wanneer je Geit of Haan in je geboortekaart hebt).
 • ZO3: voor meer opportuniteiten om weelde te creëren. (Activeer deze sector niet wanneer je Varken of Haan in je geboortekaart hebt).
 • NW3: helpt om problemen op te lossen en bij het uitvoeren van ideeën & plannen (Activeer deze sector niet wanneer je Slang of Haan in je geboortekaart hebt).

Wat is activeren? 

 • Verschuif de meubelen in deze sectoren, klop een nagel in de muur indien je daar iets wil ophangen (de nagel is de naald die je in het acupunctuurpunt steek), ververs het water van de aquarium indien je op deze plek een aquarium staan hebt, open ramen en deuren in deze sector, start renovatiewerken of grondwerken in deze sector,… Kortom: doe iets in die sector wat je normaal gezien niet elke dag doet en wat de energie wakker maakt.
 • Doe dit minstens 15 à 20 minuten lang.
 • Gevolgd door een actie die je doel versterkt! Bijvoorbeeld: wanneer je activeert voor opportuniteiten: activeer het specifieke punt en stuur daarna je offerte naar je klant door, stuur een mailing uit naar je doelgroep, of mail je sollicitatiebrief door als je op zoek bent naar een nieuwe job.
 • Heb je meer ervaring met Feng Shui, dan kan je deze punten ook activeren met water. Plaats een grote waterpartij (grote vaas, emmer of iets anders waar zeker 20 liter water in kan) voor maximum twee weken in de sector en haal ze nadien weg.

Extra data 

Net zoals de ene persoon voldoende heeft met één vitamine per dag en de andere meerdere per dag om meer energie te hebben, is het met activaties net ook zo.

Sommige mensen voelen na één activatie al dat er meer flow komt op het vlak waarvoor ze geactiveerd hebben. Voor anderen is één activatie niet genoeg (dit hangt af van de algemene feng shui in je huis of kantoor en van je BaZi-geboortekaart). Meerdere activaties zijn dan nodig om effect te hebben. Daarom kan je ook op volgende dagen de volgende sectoren in je huis en kantoor extra activeren.

 • 19 februari 2018: ZO3 idealiter om 13:30 (Activeer deze sector niet wanneer je Rat of Varken in je geboortekaart hebt) en NO1  (Activeer deze sector niet wanneer je Rat of Geit in je geboortekaart hebt) idealiter om 13u30.
 • 8 maart 2018: ZO3 (Activeer deze sector niet wanneer je Slang of Varken in je geboortekaart hebt) en ZW1 (Activeer deze sector niet wanneer je Slang of Os in je geboortekaart hebt) idealiter om 15u30.
 • 17 maart 2018 ZO3 (Activeer deze sector niet wanneer je Varken of Tijger in je geboortekaart hebt) en ZW1 (Activeer deze sector niet wanneer je Os of Tijger in je geboortekaart hebt) idealiter om 7u30 ’s ochtends.

 

(Ps: Wil je meer extra activatiedata en tips over hoe je meer flow creëert in 2018? Dan is de online cursus ‘Haal het maximum uit 2018’ ideaal hiervoor!).

 

Ik wens je alvast heel veel plezier en een fantastisch nieuw jaar toe!

 

Gong Xi Fa Cai!

An

 

©Copyright An Sterken – Feng Shui and More – 14 februari 2018