Waarom je beter Feng Shui advies vraagt vooraleer je een appartement of een huis aankoopt.

Vorige week was ik nog in Londen voor een fantastische opleiding Qi Men Dun Jia voor Feng Shui en strategische implementatie. Met deze techniek kan ik vanop afstand – dus zonder het huis of gebouw te zien – bekijken of het huis goede feng shui heeft of niet, waar het hoofdprobleem ligt, of het probleem kan opgelost worden en of het huis jou ondersteunt of niet. En dit allemaal vanachter mijn bureau! Fantastisch en enorm tijdbesparend om klanten te helpen bij het zoeken van het juiste huis. Eens het huis aangekocht, is gepersonaliseerd feng shui advies natuurlijk nog steeds nodig om het huis aan te passen aan de bewoners en hun doelen.

En toch kan ik niet iedereen helpen zoals ik het wil, hoe fantastisch feng shui ook is en hoeveel oplossingsgericht ik ook denk. Deze week was ik bij een ouder koppel. Ze verhuizen volgende week naar een nieuw appartement en vroegen Feng Shui advies om de nieuwe woonst zo goed mogelijk in te richten. Beiden zeventigers en nog steeds verliefd. Zalig om hen met elkaar bezig te zien: knuffelen, lachen, grapjes maken en elkaar kusjes geven, non-stop. Echter, de man begint te dementeren.

Bij het analyseren van zijn BaZi-geboortekaart en de feng shui van het appartement werd dit bevestigd: in zijn BaZi-geboortekaart was de dementie duidelijk zichtbaar en ook het appartement toonde hetzelfde verhaal: geen ondersteuning op gezondheidsvlak voor de man, een hoek van een ander gebouw gericht op zijn positie in het appartement die het hoofd en hersenen belast … De enige slaapkamer waarin ze kunnen slapen is net de kamer waarop de Sha gericht is. Een andere slaapkamer was er niet. Kortom: niet zo goed dus.

Sha Chi

Tijdens de Feng Shui analyse dacht ik constant: hoe vertel ik dit aan deze mensen? Mijn eerste zin was: “Mag ik alles vertellen? Mag ik eerlijk zijn?” De vrouw antwoordde: “An, je moet eerlijk zijn, ik weet wat je gaat zeggen.” Wat ik vertelde uit de analyse, verwonderde haar niet. Ze vertelde me dat ze zich al zorgen had gemaakt over de hoek van het ander appartementsgebouw dat op hun appartement was gericht. Intuïtief voelde ze dat het niet goed was en nu werd dit bevestigd. Haar man wilde echt dit appartement. Zijn woorden toen hij voor het eerst binnenkwam in het appartement waren: “Hier zal ik tenminste tot rust komen.”

Uiteraard waren er ook goede Feng Shui punten aan het appartement: de vrouw wordt volledig ondersteund en krijgt hulp van anderen. De inkom, het centrum en de leefruimte zijn de beste sectoren in de woonst. Deze ruimtes veel gebruiken is dus gunstig en brengt wat meer balans. Vanuit het appartement kijken ze uit op prachtige, mooie bomen – Yang Hout dus – net het element dat de man nodig heeft om meer balans en rust te vinden. Verder gaf ik advies om de Sha te verminderen aan de buitenkant zodat het proces minder snel achteruit gaat, het bed wordt in de goede richting geplaatst om zijn gezondheid te ondersteunen en er werd Feng Shui advies gegeven waardoor de vrouw in haar kracht kan blijven staan om haar man te ondersteunen en de juiste mensen aan te trekken, die op hun beurt haar kunnen ondersteunen en helpen. Haar BaZi-geboortekaart toonde dat zij zijn steunende kracht en zijn “Noble Man” is. Ze zijn als het ware voor elkaar gemaakt, “It’s ment to be.”

Tranen in de ogen

Toen de man eventjes naar het toilet ging, zei de vrouw met tranen in de ogen: “Ik zal hem niet meer lang bij me hebben hé, klopt dit?” De tranen sprongen in mijn ogen … Ze had gelijk, zijn geboortekaart en het appartement bevestigden dit verhaal. Het enige wat ik kon zeggen was: “Geniet van elke dag dat jullie samen zijn, geniet. En weet dat je er niet alleen voor zal staan.” Mijn tranen kon ik echt niet meer bedwingen waarop we elkaar vastpakten en elkaar troostten. Echt wel een intens moment.

De nagel op de kop.

Toen ik naar huis reed, had ik gemengde gevoelens. Ik stond er weer van versteld hoe een Feng Shui analyse zo de nagel op de kop kan slaan. Tegelijkertijd voelde ik me diep geraakt door dit verhaal en was ik blij dat ik deze mensen toch wat heb kunnen helpen om het maximum potentieel te halen uit het appartement. En toch voelde ik me ook hulpeloos. Ik wil namelijk iedereen helpen. En meestal slaag ik erin om verbetering te brengen in de mensen hun leven met Feng Shui. Maar deze consultatie was anders: de gezondheid van de man zou niet verbeteren. Het enige wat ik kon doen was het appartement zo goed mogelijk inrichten, zodat ze samen nog een mooie en intense tijd beleven en de man de rust vindt die hij nodig heeft.
Bij het schrijven van dit, springen de waterlanders terug in mijn ogen. Dit raakt me toch diep. De vrouw stuurde me vandaag een kort bericht: “Ik wil U nog eens heel hartelijk bedanken voor de enorme hulp om van ons appartement een echte thuis te maken.” Toch fijn om te horen dat ik ze toch heb kunnen helpen.

Drie tips voor wanneer je op huizenjacht gaat:

Het grootste advies dat ik aan jou wil geven is: wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woonst, kijk of de buitenkant ondersteunend is. De buitenkant bepaalt al 70% van de feng shui!

  1. Kijk of er voldoende ondersteuning is achteraan en opzij.
  2. Ga voor een rechthoek of een vierkantig huis – geen andere vormen.
  3. Vermijd te allen tijde Sha Chi (hoeken, pylonen, T-splitsing recht op je huis, enz.). In het geval van dit appartement konden we weinig doen aan de minder ondersteunende omgeving.

Investeer verstandig.

Investeer verstandig en bekijk de feng shui aan de buitenkant of vraag advies VOOR je een nieuwe woonst aankoopt. De juiste Feng Shui kleur aan de muur aanbrengen is louter de finishing-touch en zal een niet-ondersteunende omgeving niet corrigeren …

 

Warme groeten,

An

Copyright: Feng Shui and More – An Sterken© – 18 september 2015